Saturday, February 26, 2011

Muhasabah diri....

video

..Dalam muhasabah _ ku kenal diri ini..

Dari dulu lagi kkawan suh rehat jangan dok keja lebih2x . Aku x peduli sebb aku terlalu fanatik dengan kerjaya aku & bersyukor bakat kurniaan Ilahi....tapi sayang aku x pandai guna masa tuh! Pada hai aku bole uruskan masa aku sebaiknya.Kerja siang jadi pereka dalaman @ malam menjadi pelukis sepi ...jawabnya tido aku hanya 2-3 jam kkadang sedar x sedar ...ayam kat luar berkokok ,.menandakan siang memanggil ku.......!! :)
2005 _malang menimpa ...
Xle nak detect the insiden....( memories 1/10..) > yang ingat dah abes opration diwad Metro Specialist @ Baru je opration buang ovari selang bbrapa bulan sblomnya.Akur...tekanan punca segalanya....(Allah maha megetahui...) .Kiranye aku keja masuk kuar wad laaa...sian T'Que terpaksa lalui bersama..
2006 _Allah S.w.t meguji lagi ...
Masa tu aku dapat keja baru di *IDEAL KITCHEN* setelah keja di *IDAMAN DESIGN* sia2x je ..( gaji ku x dibayar selama 3 bulan _com. bankrup) .Hapy ssgat tauuu...citer kat T'Que (8 tahun)
" Sayang ..pas ni kita x susah dah ..mama dah dapat kerja baru & mama sihat sangat ..."lebeh kurang la kot dialog aku... heeee ...,walhal masa tu aku ada suami lagi (pada nama je laaaa..).
Dialog strusnya .."Esok ikut mama ,mama nak tukaq tarikh appoinment hospital kehari lain ...bla..bla..bla...." Badan rasa cam lelayang @ kpala rasa nak tumbang je _ masa tuh dah x peduli arrr...oleh kerna hapy ssgt , kata2x mak angkat yang nak compny aku ke GH neuro 104 dtolak gan alasan aku lambat dah .
Ku harapkan panazz hingga ke petang , rupanya ujan ....
Pergerakan aku semakin berat sehingga tiba diruang menunggu pesakit *Pakar Neuro 104* ...ttiba mata aku kabur ( ingat mati@sempat megucap je masa tu...) .Aku sempat mencari2x anak ku tapi makin lama makin kelam dan sempat berpaut pada tiang kaunter...Rupa2xnya ...*Rebah jua aku akhirnya @ sempat memandang T'Que....pecah pasu munga hehehe...kata T'Que :'( * di ICU aku bertarung nyawa oleh alat pernafasan , tiub makanan,ayaq paru2x disedut kuar @ wire beberapa tempat....( diceritakan oleh mak angkat.) Bagaikan mati hidup semula namun Allah S.w.t masih beri aku peluang ...
Andai katakan aku .....,

video

Hebat....

Aku redha akan dugaan ini..... segalanya aku harungi gan penuh cobaan...hari demi hari , perjalanan ni dlalui dengan kuat & tabah miski pon pahit lagi *Madu* yang ku tempohi ....aku yakin akan takdir kerna ada hikmah disebalik kajadian ...malah aku tetapkan hati ku "berbaik sangka pada AllaH s.w.t."
Dari tahun ke tahun hingga kini penyakit aku tiada perubahan .....adoiyaiiii....!!!!..
Sekarang....
Bermunajat_berzikr sepetiga malam ku ..memohon padanya miskipon telah aku temui jawaban kaseh Allah S.w.t. cukop ternilai dari kaseh kita ssama manusia....
Memohon padanya ...jika suatu hari nanti ditakdirkan aku pergi ....!!! tempatkan aku dikalangan orang yang beriman ....cucurilah rohku dengan rahmat MU..Ya AllaH...Amiiiinnnn.....!

**Ya AllaH ...jika sakit ini penghapus dosa2x ku....aku redha......
~inilah MUHASABAH CINTA KU~

Segalanya telah tersurat dalam takdir...

video
Hakikat bahawa kehidupan seseorang terjadi mengikut takdirnya yang ditentukan Allah adalah satu KURNIAAN dan LAMBANG KEHEBATAN namaNya . YANG Maha Mengasihi lagi Sangat mengasihani. Mereka yang beriman yang tahu akan sifat ini akan menunjukkan minat, kegembiraan dan kesabaran dalam menghadapi kesukaran, kerana mereka faham bahawa Allah menciptakan sesuatu dengan tujuan yang baik dan sesuai dengan kehendakNya....